Kako izgleda ceremonija vjenčanja?

Ako se pripremate za svoj najljepši dan, a niste imali prilike nedavno prisustvovati nečijem vjenčanju, zasigurno Vas zanima kako točno izgleda ceremonija vjenčanja. Iako se trendovi mijenjaju, okvirni obrazac uvijek ostaje isti. Bilo da se vjenčate samo kod matičara ili i kod matičara i u crkvi, postoji ustaljeni red kojim teče ceremonija.

Predstavit ćemo Vam redoslijed događanja na ceremoniji kod matičara te u crkvi. S obzirom da je Hrvatska najvećim dijelom kršćanska zemlja, zadržat ćemo se na ceremoniji vjenčanja u katoličkoj crkvi.

Kako održati govor na vjenčanju

Mnogi su se zasigurno našli u prilici kad se od njih očekivalo da održe svojevrsni javni govor. S tim će se zadigurno susresti osobe koje su odabrane da budu vjenčane kume ili kumovi. Jedna od zadaća kumova, odnosno gotovo nepisano pravilo, jest da održe govor na vjenčanju kojem kumuju. Isto se očekuje i od kuma i od kume. Od njih se očekuje da održe kratki, ali efektan govor, nazdrave mladencima i požele im sve najbolje u njihovom budućem zajedničkom životu.

Tematska vjenčanja

Posljednjih se godina u svijetu, pa i u Hrvatskoj, sve više popularizirao trend organiziranja tematskih vjenčanja. Budući mladenci odlučuju  cijelo vjenčanje podrediti jednoj temi koja im je posebno draga, a iako se to možda na prvi pogled čini složenije nego organiziranje obične svadbe, to ima i svoje prednosti. Najveća od njih je to što kada odredite temu, sve ostalo jednostavno podređujete tome – od pozivnica, lokacije, vjenčanice i odijela, dekoracije, vjenčanog buketa pa do svih ostalih detalja koji čine vjenčanje.

Kako odabrati tematsku boju za vjenčanje

Jedna od prvih zadaća pred kojom se nalazi svaka buduća mladenka prilikom organiziranja svog vjenčanja jest odabir boja koje će prevladavati u dekoru, vjenčanici i svemu vezano uz vjenčanje, odnosno odabir tematske boje vjenčanja.

Kako očuvati vezu tijekom priprema za vjenčanje

Planiranje vjenčanja čini se kao jedan od najuzbudljivijih događaja u životu, no prije ili kasnije svi mladenci dosegnu određenu razinu stresa, ponajviše zato što pokušavaju udovoljiti mnogim nepisanim pravilima te na taj način zapravo zadovoljiti goste, a ne sebe. Trebaju razmišljati o pozivnicama, jelovniku, mogućim alergijama ili drugm zdravstvenim problemima gostiju pa prilagoditi tome hranu, bore se s cvjećarima, glazbenicima, cateringom, biranjem vjenčanice, odijela, frizure te vjenčanih kumova. Iako na kraju na dan vjenčanja obično sve na ovaj ili onaj način sjeda na svoje mjesto, važno je ostati smiren tijekom planiranja vjenčanja i ono najvažnije – ne se posvađati s partnerom.

Što odjenuti na kćerino vjenčanje?

Vjenčanje nije samo veliki dan za mladence, posebno za mladenku, nego i za njihove roditelje. U tome najviše dolazi do izražaja mladenkina mama.

Baš kao i mladenka,  mladenkina mama također treba biti skladno i reprezentativno odjevena. Ona na neki način simbolizira spajanje dviju različitih obitelji te je uz mladence i kumove ona osoba koja najviše dolazi do izražaja. Upravo je zato važno da izgleda što je bolje moguće, no to ne znači da to zahtijeva i duboko posezanje u džep. I uz manji budžet može se izgledati odlično, samo treba pripaziti na nekoliko stvari koje donosimo u nastavku.

Ako ste Vi jedna od mama budućih mladenki, svakako pročitajte na što trebate obratiti pozornost prilikom odabira svoje toalete.

Djevojačka večer

Nekoliko tjedana prije velikog dana vjenčanja buduća se mladenka često skupi sa svojim najboljim prijateljicama na posljednjem službenom okupljanju na kojem će još uvijek biti djevojka, a ne još nečija supruga. Fenomen djevojačke večeri posljednjih se godina ušuljao i u hrvatske svadbene običaje iz američkih filmova, no dok su tamo one prikazane kao lude zabave s obaveznim striperima i litrima alkohola, mi vam predlažemo nekoliko sofisticiranijih, ali jednako tako zabavnih načina na koje svaka mladenka može označiti kraj jednog i početak novog razdoblja u svom životu.

Momačka večer

Baš kao što mladenkine prijateljice i vjenčana kuma žele budućoj mladenki priuštiti provod za pamćenje prije ulaska u bračne vode, jednako je i s mladoženjinom stranom prijatelja. Budući se mladoženja također na neki način želi oprostiti od samačkog života, a najčešće je na njegovom vjenčanom kumu zadaća organiziranja momačke večeri.

Ideje za izlazak dečka i cure

Kada ste u ljubavnoj vezi, važno Vam je da sa svojim partnerom provedete što više zajedničkog vremena. U početku se sve čini idealnim, motivacija za izlazak je na visokom nivou i imate pregršt ideja  za zajedničko provođenje vremena

Ideje za zajednički vikend dečka i cure

Mnogi od nas jedva čekaju da stigne vikend i da se radne obaveze koje imamo tijekom tjedna zamijene druženjima s najdražima. Vikend je prilika kada se može nadoknaditi vrijeme izgubljeno tijekom radnog tjedna te kada se može bez prekidanja uživati  i s partnerom.

Stranica 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12