Djeca na vjenčanju: da ili ne?

Kada kao mladenka ili mladoženja odlučujete o svojim gostima koje ćete pozvati na vjenčanje, te o cjelokupnoj svadbenoj svečanosti, što prije si morate postaviti pitanje o tome hoće li djeca uzvanika bit prisutna na vjenčanju. Iako zasigurno svoju radost prilikom vjenčanja želite podijeliti sa svima koji su vam dragi, neki mladenci donose odluku o tome da mala djeca neće biti prisutna na vjenčanju. Djeca donose smijeh i dodatnu energiju na vjenčanju, ali isto tako zahtijevaju i puno priprema kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Fotografiranje tijekom vjenčanja

Dan vjenčanja samo što nije stigao, fotografa ste već odavno angažirali , razmislili o planu B uslučaju vremenskih nepogoda i  jedino što Vam sada preostaje jest samo fotografiranje.

Iako se neki mladenci odlučuju na ranije fotografiranje dan ili dva prije vjenčanja, velika većina to ipak nije u mogućnosti izvesti pa je dan vjenčanja ujedno rezerviran i za nastanak svih fotografija.

Upravo zato ćemo Vas provesti kroz sve faze vjenčanja koje uključuju fotografiranje pa pažljivo čitajte.

Kako znati da je on pravi muškarac za Vas?

Donijeti odluku o cjeloživotnom partnerstvu, o stupanju u brak ili pak samo o zajedničkom životu s osobom koju volite nije nimalo jednostavno. Nitko Vam ne može reći je li određena osoba uistinu prava za Vas, odnosno je li on pravi muškarac za vas s kojim ćete provesti život, no postoje neki vidljivi zankovi koji Vas mogu uputiti na to idete li u pravom smjeru. Ovisno o tome kako se osjećate s njim, što osjećate prema njemu, kako on utječe na Vas kao osobu, možete se uvjeriti jeste li već sada upoznali pravog muškarca za sebe.

Zato Vam u nastavku donosimo 10 znakova po kojima ćete lakše prepoznati je li on pravi muškarac za Vas.

Kako znati da je ona prava žena za Vas?

Donijeti odluku o cjeloživotnom partnerstvu, o stupanju u brak ili pak samo o zajedničkom životu s osobom koju volite nije nimalo jednostavno. Još je teže kada Vaši  muški prijatelji nisi ni blizu toga te su im noćni provodi i upoznavanje novih djevojaka dio svakodnevice. Ipak, svaka je osoba drugačija i svatko se razvija različitim tempom od drugih. Ako ste u ljubavnoj vezi, nitko Vam ne može reći je li određena osoba uistinu prava za Vas, odnosno je li on ona žena za vas s kojim ćete provesti život, no postoje neki vidljivi zankovi koji Vas mogu uputiti na to idete li u pravom smjeru. Ovisno o tome kako se osjećate s njom, što osjećate prema njoj, kako ona utječe na Vas kao osobu, možete se uvjeriti jeste li već sada upoznali pravu ženu za sebe.

Zato Vam u nastavku donosimo 10 znakova po kojima ćete lakše prepoznati je li ona prava žena za Vas s kojom biste mogli zasnovati obitelj.

Karaoke na vjenčanju

Mnogim je mladencima prilikom organizacije svog vjenčanja želja biti originalni i priuštiti sebi, ali i svojim gostima nezaboravnu zabavu. Uz sve što vjenčanje zahtijeva, kao što je izbor jelovnika, lokacije i dekoracije, jednako je važno osigurati i zabavu za goste. Za to se obično brine DJ ili glazbeni sastav koji ste angažirali, a posljednjih nekoliko godina na vjenčanja se u vidu zabave uvlači novi trend – karaoke.

Vjenčanje: video i fotografije

Dan vjenčanja je dan kojeg ćete se zauvijek željeti sjećati i nebrojeno puta pregledavati fotografije i sminke tog dana. Upravo se zato morate na vrijeme pobrinuti da one budu uistinu sjajne.

Danas postoji pregršt fotografskih studija, ali i amatera koji se bave vjenčanom fotografijom i snimanjem vjenčanja pa imate veliki izbor. Okvirne cijene usluga fotografa kreću se između pet i deset tisuća kuna, ovisno o Vašim željama i potrebama.

Kako biste bili sigurni da će na dan vjenčanja nastati uistinu predivne fotografije, pripremite se na vrijeme, a mi ćemo Vas provesti kroz korake koje morate poduzeti.

Odabir datuma i lokacije vjenčanja

 Zaručili ste se? Čestitamo! Nakon što Vam je partner postavio sudbonosno pitanje ili pak ste zajednički odlučili da je vrijeme za ulazak u brak, postavlja se pitanje što slijedi dalje. Vrijeme zaruka jedno je od najromantičnijih razdoblja u životu svake buduće mladenke, a uz to je popraćeno i brojnim pitanjima okoline, ali i popisom obaveza koje se trebaju obaviti prije samog vjenčanja. Jedna od prvih kojom se trebate pozabaviti jest odabir datuma i lokacije vjenčanja pa Vam u nastavku donosimo savjete o tome što sve trebate uzeti u obzir kako biste odabrali datum i lokaciju koja Vam najviše odgovara.

Kako ostati smiren na vjenčanju

Vjenčanje je jedan od najuzbudljivijih događaja u životu budućih supružnika, a posebno mladenke. Kako se često naglašava da je to najljepši dan, mladenke su bez iznimke pod pritiskom da na taj dan uistinu sve mora biti savršeno do najmanjeg detalja, a to zahtijeva brojne fizičke i psihičke pripreme pa se nerijetko dogodi da su na sam dan vjenčanja mladenci pod velikim stresom.

Ako ste Vi jedna od budućih mladenka koje uskoro očekuje taj dan, u nastavku pročitajte kako ostati smiren na vjenčanju. Savjeti će jednako dobro doći i budućim mladoženjama jer su i oni na dan vjenčanja nerijetko uspaničeni, iako to pokušavaju sakriti.

Kako izbjeći stres tijekom planiranja vjenčanja

Suočavanje sa stresom je nešto s čime se susreću gotovo svi parovi koji pripremaju vjenčanje. Stres obično izazivaju sitnice poput odabira pravilnog cvijeća, cipela, odijela, nakita i slično, a sve to zbog želje da se udovolji svim društvenim i osobnim očekivanjima. Ono što mnoge mladence dovodi do ruba stresa jest to što pokušavaju isplanirati svoje savršeno vjenčanje, ali se pritom istodobno trebaju držati određenih nepisanih pravila. Tome nimalo ne pogoduje pritisak okoline, prijatelja i obitelji koji  nude svoje savjete i svoja viđenja vjenčanja.

Kako odabrati frizuru za vjenčanje

Uz odabir vjenčanice, ali i svih ostalih detalja koji čine vjenčanje, odabir frizure nalazi se pri samom vrhu. Mladenkin frizura mora biti postojana jer mora izdržati sve od najčešće jutarnjih sati u kojima se izrađuje na dan vjenčanja pa sve do kasnih noćnih sati. Kada mladenka odlučuje o odabiru frizure za svoje vjenčanje, u obzir bi trebala uzeti nekoliko stvari, kao što su njezina dužina kose, oblik lica, godišnje doba u kojem se organizira vjenčanje, stil vjenčanja i činjenica nosi li veo ili pak krunu ili tijaru te planira li imati dodatne ukrase u kosi. Također je važno svakako imati probnu izradu frizure kako bi na sam dan vjenčanja stilstica ili frizerka koja Vam izrađuje frizuru točno znala što joj je raditi i kako biste Vi bili pod manjih stresom te sigurni da će Vam odabrana frizura pristajati.

U pravilu bi mladenkina frizura trebala biti jednostavna i decentna, u skladu sa svečanom prilikom pa zato tu nema mjesta prevelikom eksperimentiranju. Mladenke se najčešće odlučuju za elegantne punđe, raspuštenu kosu ili pak podignutu te lagano razbarušenu.

Stranica 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12