Kamo na medeni mjesec?

Nakon napora koji iziskuje planiranje i organiziranje vjenčanja, a posebno nakon stresa nekoliko dana prije same svadbe, svaki novopečeni bračni par zasigurno želi odvojiti nekoliko dana samo za sebe, daleko od svih i uživati u svojim prvim bračnim danima

Kočija, limuzina ili…?

Svaka mladenka želi da na njezin najljepši dan sve bude savršeno – od vjenčanice, lokacije, fotografija, šimnke i frizure pa sve do glazbe, ugođaja na svadbi, a sve će to zaokružiti i odabir prijevoznog sredstva kojim će mladenci biti preveženi do crkve te kasnije do mjesta održavanja svadbe.

Kolači za svadbu

Biranje kolača i svih mogućih slastica za vlastito vjenčanje jedan je od najslađih dijelova priprema. Iako iziskuje podosta isprobavanja različitih verzija kolača, to nijednim mladencima zasigurno neće teško pasti

Lista gostiju na svadbi

Nakon početnog uzbuđenja oko zaruka i planiranja najma restorana, šatora ili pak nekog drugog prostora, svi se mladenci moraju suočiti s onom možda najmanje zabavnom obavezom oko vjenčanja, a to je stvaranje liste gostiju koji će prisustvovati svadbi

Neobične ideje za vjenčanje

Vjenčanje iz snova je ono vjenčanje koje je u potpunosti prilagođeno željama i idejama mladenaca. To ne mora biti skupo vjenčanje, nego upravo onakvo kakvo najviše opisuje mladence, njihove osobnosti i njihovo viđenje dobre zabave. Vjenčanje na koje je potrošeno na desetke tisuća kuna, a koje nema nikakvu osobnost te ni u jednom detalju nije vidljiva perosnaliziranost mladenaca nikako nije vjenčanje koje će gostima ostati u sjećanju, a upravo takva uniformirana vjenčanja gosti itekako primjećuju

Odabir restorana za vjenčanje

Odabir najboljeg restorana za vjenčanje, u kojem će se na koncu odvijati i najveći dio svadbene svečanosti, jedan je od najvažnijih zadataka koji stoji pred budućim mladencima. Prilikom odabira restorana važno je razmišljati ne samo o restoranu kao takvom, nego i o svemu što on nosi sa sobom. Prije svega, na umu treba imati lokaciju restorana, njegovu veličinu, atmosferu koju pruža, hranu, cijenu te okruženje restorana.

Organizacija vjenčanja: samostalno ili uz pomoć agencije?

Organiziranju vjenčanja većina se mladenki (pa i poneki mladoženja) neizmjerno veseli i možda već godinama maštaju o tome kakva će biti torta, kakav će biti buket, čime će ukrasiti salu, koliko će gostiju pozvati i slično. Međutim, ponekad mladenci shvate da im organizacija vjenčanja možda oduzima ipak previše vremena, posebno ako su oboje zaposleni i imaju ispunjen dnevni raspored.

Pozivnice za vjenčanje

Gotovo se svi budući mladenci drže tradicije pozivanja gostiju posebnim tiskanim pozivnicama, bez obzira na svoje afinitet prema tradicionalnom ili pak modernom vjenčanju. Iako još možda nisu ni odlučili žele li tradicionalno ili pak moderno vjenčanje, slanje ili osobno nošenje pozivnica još je uvijek neodvojivi dio svakog vjenčanja.

Što odjenuti na vjenčanje?

Nakon početnog oduševljenja što ste pozvani na prijateljičino vjenčanje ili pak vjenčanje nekoga iz svoje obitelji, vjerojatno ćete početi razmišljati o tome što ćete odjenuti i naći se pred brojnim dilemama.  Vjenačnje je posebna, svečana prilika na kojoj mladenci slave svoju ljubav pa i sve oko njih mora biti u takvom tonu.

Što pokloniti mladencima?

Poziv na vjenčanje bilo kojem paru podrazumijeva da se tamo ne možete pojaviti bez poklona. Mnogi se gosti ipak bore s idejama što im pokloniti, a odluka nije nimalno jednostavna. Dok su se u prošlosti poklanjali uglavnom uporabni predmeti pa se nerijetko znalo desiti da naše mame još i danas točno znaju tko im je poklonio koju deku ili pak plahtu, danas se ipak više daruje novac. Međutim, kada se u obzir uzmu troškovi kupnje odjeće (a poznato je da uglavnom svi nabavljaju nove haljine posebno za pirove), troškovi dolaska na vjenčanje, posebno ako je ono u drugom gradu ili čak drugoj državi, računica je već poprilično vrtoglava pa se većini gostiju nije lako odlučiti za poklon koji će darovati maldencima.

Stranica 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12