Check lista za vjenčanje

Organiziranje vjenčanja usitinu je zahtjevan posao koji traži puno planiranja i razmišljanja unaprijed.  Morate razmišljati o vjenčanici, cipelama, šminki, najmu prostora za vjenčanje, vjenčanom buketu, tečaju plesa, fotografu, dekoraciji, pozivnicama i zahvalnicama, rasporedu sjedenja gostiju i mnogim drugim sitnicama.

Cvijeće za vjenčanje

Cvijeće je na vjenčanju jedan od vrlo važnih čimbenika koji upotpunjuje cjelokupni dojam. Prostor će odmah izgledati ljepše ako je ispunjen cvijećem, a gostima će zasigurno odgovarati i njegov miris koji će se širiti prostorom.  Kada se kreće u biranje cvijeća za vjenčanje, treba na umu imati mladenkin vjenčani buket, cvijeće za dekoraciju prostora i goste te cvijeće koje će u svojim buketima imati djeveruše, ako se odlučite za njih. Ono što je najbitnije jest da sva ta tri aspeka međusobno dobro funkcioniraju. Nije nužno da bude potpuno ista vrsta cvijeća, ali ono ipak svojim bojama i mirisima mora odgovarati jedno drugome i biti u harmoniji

Kada je pravo vrijeme za brak?

Postoji li nešto što se može definriati kao „pravo vrijeme“ za brak? Mnogi si ljudi, posebno oni u kasnijim dvadesetima, postavljaju to pitanje. Ono što Vam možemo reći odmah na početku jest to da nema univerzalnog odgovora koji bi mogao sve zadovoljiti. Svi smo mi različiti i razvijamo se različitim tempom pa nam tako i pitanje o odluci o braku ne dolazi u isto vrijeme

Kako izgleda dan vjenčanja?

Dugo ste se pripremali za ovaj dan i sada je napokon stigao – Vaš dan vjenčanja. Ovisno o tome kako ste planirali taj dan, ovisno o lokaciji, vremenu početka i odabranoj tradicionalnoj ili pak modernoj svadbi, vjenčanja će se međusobno razlikovati. Ipak, svaki dan vjenčanja ima neke zajedničke dijelove koje će proći svi mladenci. U nastavku Vam donosimo izgled tipičnog dana vjenčanja kronološkim redom

Kako odabrati haljinu za vjenčanu kumu

Uloga vjenčane kume svakako je uz mladence najvažnija uloga, a vjenčana je kuma upravo zato nakon mladenaca u najvećem središtu pažnje. Vjenčana kuma je ta koja će stajati uz mladenku u crkvi ili u matičnom uredu, ona koja će ići s mladencima na fotografiranje i uvijek biti jedna od onih u centru zbivanja. Upravo je zato važno da, baš kao i mladenka, bude uvijek savršeno usklađena i reprezentativna. Osim toga, danom  vjenčanja vjenčana kuma dobiva novu ulogu u životu svoje prijateljice ili rođakinje pa tu ulogu treba dočekati i prihvatiti sa stilom

Kako odabrati vjenčanicu

Odabir haljine za vlastito vjenčanje najljepši je dio priprema gotovo svakoj mladenki, posebno zato što su mnoge od njih o toj haljini sanjale još od malih nogu.

Prilikom odabira vjenčanice važno je razmisliti o modelu i kroju, svojoj figuri tijela, materijalu, cijeni, ali i trenutačnim trendovima te dodatnim ukrasima koje ćete uklopiti uz vjenčanicu.  Neovisno o tome želite li unajmiti ili pak kupiti svoju vjenčanicu, svakako biste trebali imati na umu sljedeće stvari.

Kako odabrati vjenčanu kumu

Pripreme za vjenčanje jedan su od najljepših, ali i najstresnijih perioda budućih mladenaca. Osim odabira datuma vjenčanja, vjenčanice, odijela, restorana ili nekog drugog prostora,  cvijeća, glazbe, jelovnika i brojnih drugih sitnica, tu je i odluka o odabiru mladenkine vjenčane kume i mladoženjinog vjenčanog kuma.

Kako organizirati savršeno vjenčanje

Organiziranje vjenčanja jedno je od najljepših i najuzbudljivijih, ali ponekad i najstresnijih razdoblja u životu budućih mladenaca. Velik je broj stvari na koje treba pripaziti da bi taj duogočekivani dan uistinu bio kao iz snova. Bilo da u mislima imate organizaciju manje ili veće svadbe, neke su im stvari zajedničke – obje zahtijevaju nabavu vjenčanice, pronalazak savršene lokacije, pozivnice, hranu, dekoraciju, fotografije i slično.

Kako uštedjeti  u organizaciji vjenčanja

Vjenčanje vam je kao mladencima zasigunro jedan od najljepših dana u životu, no to je tek početak vašeg novog zajedničkog puta. Upravo zato ne bi trebalo sve novce uložiti u svadbu, posebno ako si je sami plaćate.

Postoje brojni načini na koje možete uštedjeti, a važno je samo sve dobro promisliti i posložiti si prioritete. U nastavku donosimo savjete kako uštedjeti u organizaciji vjenčanja.

Stranica 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12