Tekst na pozivnicama za vjenčanje

Gotovo se svi budući mladenci drže tradicije pozivanja gostiju posebnim tiskanim pozivnicama, bez obzira na svoje afinitete prema tradicionalnom ili pak modernom vjenčanju. Iako još možda nisu ni odlučili žele li tradicionalno ili pak moderno vjenčanje, slanje ili osobno nošenje pozivnica još je uvijek neodvojivi dio svakog vjenčanja.

Raspored sjedenja gostiju na svadbi

Nakon što ste odlučili hoćete li imati malo ili veliko vjenčanje, gostima uručili pozivnice, a svadba je sve bliže, vrijeme je da obratite pozornost na izradu rasporeda sjedenja gostiju na svadbi. Raspored sjedenja važno je izraditi zbog, prije svega, praktičnih razloga. Naime, tako će svaki uzvanik na svadbi imati svoje mjesto te će se izbjeći gužva i borba oko boljih stolova. Dakako, izradi rasporeda sjedenja pristupite tek nakon što su vam gosti potvrdili svoj dolazak na vjenčanje.

Kako biste što uspješnije riješili ovaj zadatak i prekrižili ga s „check liste“, u nastavku donosimo nekoliko savjeta o tome što sve morate imati na umu prilikom izrade rasporeda sjedenja gostiju na svadbi.

Svečana svadba ili party?

Prilikom planiranja vjenčanja jedna od najvažnijih stvari o kojima mladenci moraju odlučiti jest kakvo će biti slavlje koje će uslijediti nakon ceremonije i službenog ulaska u brak. Iako se godinama gotovo pa podrazumijevalo da nakon ceremonije mora uslijediti svečana svadba, što veća, to bolja, to više ne mora nužno biti tako. Mnogi se mladenci odlučuju za manje svadbe, a to daje mogućnost organiziranja partyja umjesto svečane zabave. Iako se na prvi pogled čini kao nešto što možda i nije najidealniji odabir za svadbu, želja velikog broja mladenaca je proslaviti svoje vjenčanje na način na koji će se najviše osjećati svojima te se, prije svega, što više zabaviti i upamtiti taj dan. Dakako, za koju se god opciju odlučili, uvijek ćete naići i na pozitivne i negativne strane pa konačna odluka ovisi o tome što više preferirate.

Kako bismo Vam pomogli u donošenju odluke o organiziranju svečane svadbe ili pak partyja, u nastavku donosimo pregled te pozitivne i negativne strane jednog i drugog.

Kako od fotografija s vjenčanja napraviti video?

Vjenčanje je prilika u kojoj će nastati uistinu velik broj fotografija. Dakako, profesionalni fotografi imaju svoju određenu cijenu, a ako uz izradu fotografija odlučite odabrati i video, cijena se može popeti i na deset tisuća kuna, pa i više. Kako si mnogi mladenci ne mogu priuštiti taj trošak ili pak jednostavno ne žele plaćati fotografa i snimatelja, vrlo lako sami kod kuće mogu napraviti video od postojećih fotografija s vjenčanja. S pjesmom u podlozi takav će video izgledati uistinu reprezentativno, a ako ga izradite nedugo nakon vjenčanja, uvijek mu se možete vraćati pa ga i gledati tijekom proslava budućih godišnjica braka

Stranica 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12