Idem na vjenčanje, a nemam što odjenuti

Pozivi na vjenčanja prilike su u kojima se očekuje da će svi gosti biti maksimalno dotjerani, kako i priliči jednom od najsvečanijih i najposebnijih događaja u životu. Nakon početnog oduševljenja što ste pozvani na vjenčanje prijatelja. kolege ili pak vjenčanje nekoga iz svoje obitelji, vjerojatno ćete početi razmišljati o tome što ćete odjenuti i naći se pred brojnim dilemama. Vjenčanje je posebna, svečana prilika na kojoj mladenci slave svoju ljubav pa i sve oko njih mora biti u takvom tonu. Odjeća, šminka i frizura moraju biti primjerene svečanom činu, a postoje i neka nepisana univerzalna pravila kojih bi se trebalo držati, neovisno o tome na kakvo vjenčanje idete. Ipak je vjenčanje svojevrstan slijed običaja i tradicije pa svaki gost, a posebno vjenčani kumovi i roditelji mladenaca, moraju biti u skladu s time

Kako provesti godišnjicu braka

Što smo stariji, to godine brže prolaze. Ako ste u braku, a posebno ako uživate u njemu, činit će Vam se kao da godine lete kraj Vas te ćete se brzo naći pred proslavom godišnjice braka. Iako taj dan možda Vi i Vaš partner / partnerica nećete moći uvijek provesti zajedno ili pak isplanirati posebnu svečanu večeru, odaberite jedan dan u tjednu kada ćete je proslaviti ili obilježiti na bilo koji način. Imate li malu djecu, pobrinite se da ih taj jedan dan netko može pripaziti kako biste se u potpunosti mogli posvetiti svome partneru / partnerici.

Kako ne zaprositi djevojku?

Kada se spremaju zaprositi svoju djevojku, mnogi muškarci nisu sigurni kako bi to izveli, a da bude posebno i romantično. Osim pritiska oko biranja odgovarajućeg zaručničkog prstena, tu je i pritisak da sama prosidba mora biti originalna, romantična i dakako, djevojka mora i pristati na prosidbu.

Kako biste lakše eliminirali načine na koje to nikako ne treba izvesti, u nastavku donosimo nekoliko savjeta o tome kako ne zaprositi djevojku.

Tajne sretnog braka

Pogledate li oko sebe, primijetit ćete da je u moru nesretnih brakova ipak moguće pronaći i one pojedince koji dugi niz godina odolijevaju svim životnim iskušenjima i čija Vam se veza čini kao primjer pravog, sretnog braka. Iako Vam se možda može činiti da su to jednostavno sretnici koji su pronašli idealnog partnera za sebe te da jednostavno samo naprosto uživaju, istina je da se čak i tada iza uspješnog braka krije velika količina predanosti i svakodnevnog rada na braku.

Kako se prilagoditi bračnom životu

Mnogi budući mladenci u potpunosti se posvete zamišljanju idealnog vjenčanja, a da pritom ne misle o tome što će se sve morati dogoditi kada nestane blještavilo svadbenog slavlja. Ne mogavši se prilagoditi novonastaloj situaciji, mnogi od njih se čak počinju pitati jesu li učinili dobar potez kada su ušli u brak, no zapravo je sve samo pitanje dobre i pravovremene prilagodbe na brak.

Upravo zato u nastavku donosimo savjete koji će budućim mladencima i onima koji su tek nedavno uplovili u bračnu luku olakšati tranzitni period. Evo kako se prilagoditi bračnom životu.

Potrebna dokumentacija za sklapanje braka 

Planiranje vjenčanja mnogima na um priziva isprobavanje vjenčanice, biranja jelovnika, sastavljanje pozivnica, razmotavanje dobivenih poklona, biranje buketa, glazbenog sastava ili DJ-a,  zahvalnice, poklone za uzvanike i pregršt drugih sitnica. Međutim, da bi brak bio valjan, prije svega treba pravno urediti sve što je potrebno za sklapanje braka, odnosno pribaviti potrebnu dokumentaciju. Nedostatak samo jednog dokumenta može izazvati nevaljanost braka ili pak odgađanje vjenčanja. Kako ne biste morali proživjeti takve situacije, u nastavku Vam donosimo pregled svih dokumenata koji su potrebni za valjano sklapanje braka.

Kako se mladenka priprema za vjenčanje? 

Pripreme za vjenčanje najslađi su dio predbračnog života svake buduće mladenke. Iako iziskuju podosta vremena, financija pa i spremnosti na kompromise, gotovo svaka mladenka  tome pristupa s velikim veseljem.

Iako sve češće i mladoženje sudjeluju u pripremi vjenčanja, ipak još uvijek najveći dio posla otpada na mladenku. Mladenka najčešće odabire dekoraciju, pozivnice i zahvalnice, a tu je i odabir vjenčane kume, buketa, vjenčanice, frizure, šminke, nakita, cipela i još pokoje sitnice.

Ako se spremate na organizaciju vjenčanja, pročitajte naše savjete koje donosimo u nastavku, a  koji će Vam približiti ideju o tome kako se mladenka priprema za vjenčanje.

Kako se mladoženja priprema za vjenčanje?

Baš kao i mladenka, tako i budući mladoženja u mjesecima prije vjenčanja sudjeluje u pripremama kako bi na veliki dan sve zablistalo baš onako kako su zamislili.  Iako velik dio toga mogu obaviti zajedno, postoje i stvari u kojima se mladoženja ipak mora sam pripremiti.

Ako ste jedan od budućih mladoženja, svakako pročitajte naše savjete koje donosimo u nastavku. Pozabavit ćemo se time kako se mladoženja priprema za vjenčanje mjesecima i tjednima prije samog događaja, ponekad zajedno s mladenkom, no i dan prije te na sam dan vjenčanja.

Mala ili velika svadba?

Kada je riječ o planiranju svadbe, jedna od najvažnijih stavki o kojima mladenci moraju što prije odlučiti jest kakva će biti svadba – velika ili mala, odnosno koliki će biti broj pozvanih gostiju.

Dok je u Europi i svijetu često običaj da su neki gosti pozvani samo na obred, ali ne i na svadbeno slavlje, to u Hrvatskoj nije slučaj. Poziv gostiju znači da će oni biti prisutni i na obredu, ali i cijelom svadbenom slavlju, što uključuje plaćanje večera za njih i svega ostaloga što je potrebno.

Tajne sretnih parova

Kada se postavlja pitanje o tome koje su to tajne sretnih parova, mnogi će slegnuti ramenima, no istodobno će s melankolijom gledati prema onima koje smatraju sretnima.

Kao i svaki drugi odnos, tako i ljubavna veza zahtijeva rad na njoj, a ako ste se našli u ozbiljnoj vezi, svakako pročitajte savjete koje donosimo u nastavku, a za koje stručnjaci kažu da su tajne sretnih parova.

Stranica 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12